top of page

Santa Mònica

INTRODUCCIÓ

El 25 de novembre del 2021 vam anar al Santa Mònica, un centre cultural que es troba a Barcelona.

Vam anar-hi per veure unes exposicions del panoràmic, però també per veure exposicions d'altres artistes.

Panoràmic és una exposició fotogràfica on diversos artistes exposen els seus projectes d'art conceptual. És una exposició que es du a terme exclusivament a Granollers i a Barcelona.

A la planta baixa hi ha un gràfic de les despeses energètiques de l'edifici. A més a més, al centre de l'antic claustre hi ha una obra dramatúrgica interactiva del drama Desnonissea. ​

Reacció en cadena. L’exposició del Panoràmic resideix a la primera planta de Santa Mònica i ha estat comissada per Andrés Hispano i Fèlix Pérez Hita.

A l'última planta trobem l'exposició de Tabula Rasa, que ens presenta la memòria a través de projeccions.

ladrondebicicletas2.jpg

Energia, cultura i canvi climàtic

És un projecte de l'artista Joana Moll, proposa al Santa Mònica reduir la seva despesa energètica al 50% durant els quatre mesos que durarà l'exposició Exposar · No exposar-se · Exposar-se · No exposar.

exposarSe-03-606x366.jpg

Reacció en cadena

IMG-7777(1).JPG

Aquesta obra està basada en l’apropiació i ordenació de material aliè que ha estat col·leccionat i situat de tal manera que les imatges s’enriqueixen mútuament.

L’exposició fotogràfica està realitzada enllaçant diverses fotografies pel seu aspecte formal o conceptual, creant una línia d’imatges que tenen un sentit i relació amb les del seu voltant.

En aquesta peça s’han utilitzat imatges tretes d’internet. Fa que mirem més enllà del que ens pot explicar una sola imatge, les posa en comunitat i apareix un diàleg lineal. Crea associacions visuals en base a relacions temàtiques, estètiques o conceptuals.

IMG-7771.JPG

Tabula rasa

Tabula rasa és una obra creada per Mònica Rosselló i Jordi Guillemet.

 

L'exposició gira al voltant de la memòria i de la força dels records, utilitza com a metàfora l'expressió "Tabula Rasa", és la denominació grega per a taula en blanc.

En aquells temps no feien servir paper per escriure, sinó que gravaven les lletres sobre taules de pedra. Per a ells la vida era una taula en blanc que a mida que anaven succeint esdeveniments importants en la teva vida quedaven més o menys marcats en la teva taula segons la seva rellevància. Depenent de la intensitat de les vivències, l'empremta que deixaven sobre la taula era més profunda o no, i per tant, el record es feia més o menys permanent. 

El que pretenen en aquesta exposició es causar una introspecció en els nostres records, memòria i com vivim en base als nostres records.

Aquesta exposició està formada per cinc parts;

  1. A la primera part hi ha la projecció d’un llibre en blanc sobre la qual tu pots interactuar i plasmar la teva pròpia silueta.

  2. A la segona part trobem un cercle de tela pintada amb pintura fotosensible fosforescent que s’activa en base a la llum de set projectors que s’encenen i s’apaguen.

  3. La tercera part és una projecció d’una imatge antiga i com enfoquen detalls amb un punt de llum.

  4. La quarta part és l’ombra d’una ciutat feta a partir de diversos objectes importants del personal que treballa a Santa Mònica.

  5. La cinquena part són unes imatges i un text penjats a la paret.

IMG-7761.JPG
IMG-7768.JPG
Desnonissea1-606x366.jpg

Desnonissea

A la planta baixa hi ha un espai expositiu amb escultures i cadires per representar l'obra de "Desnonissea".

Desnonament és un poema èpic de Roger Bernat. El dia que vam anar, vam tenir el plaer de representar i teatralitzar l'obra.

bottom of page